Historia

En blogg om mig och mitt stora intresse historia

Hur man blir den man är

april 10, 2013 | Comment

Alla har vi en historia att berätta. Det är åtminstone min filosofi och min utgångspunkt då jag möter människor. Alla har nämligen personliga erfarenheter som förklarar vilka vi är och varför vi gör som vi gör. Ibland är sambanden enkla att se och har sitt ursprung i barndomen eller kanske i traumatiska eller helt vardagliga upplevelser i vuxenlivet. Ibland har de istället sitt ursprung i helt osynliga händelser, som kanske inte ens kan förstås av utomstående personer.

För att ta ett exempel så har jag som ni alla vet en stor fascination för löpning. Jag har ett stort antal löpskor hemma och försöker att springa minst två gånger i veckan. Det ger mig frid. Men om jag förutom den rent fysiska biten tänker på varför jag uppskattar denna sport så mycket, går det tillbaka till min barndom och min farfar som jag avgudade som barn, men som dessvärre dog väldigt tidigt. Min farfar var dessutom en stor löpare som vunnit många segrar (han tävlade bland annat i det första Stockholm marathon), och jag tog tidigt efter honom. Utan hans närvaro och min dyrkan av honom tror jag aldrig att jag hade börjat springa. Detta är ett exempel på hur samband kan te sig.

Nu är det dock dags att sluta skriva. Jag måste beställa lite delar till bilen från Skruvat! Hörs snart!

DownloadedFile-143

Kommentera