Historia

En blogg om mig och mitt stora intresse historia

Iväg på en skidtur!

mars 17, 2013 | Comment

Att känna sin egen och sitt lands historia är viktigt om man är ute efter att förstå vem man är. Att vara rotlös och ovetande om var man kommer ifrån kan nämligen göra så att man lätt hamnar på fel sida av tillvaron. Länder med en lång och stabil historia är ju som bekant oftast länder som också har en stabil ekonomi och ett stort anseende i världspolitiken, medan länder som har präglats av många motsättningar och inte bejakat alla delar av sin historia oftast har betydligt svårare att få till en stabil utveckling. Detsamma gäller naturligtvis för människor.

För ett tag sedan såg jag vasaloppet och blev inspirerad av detta eftersom detta lopp har en djup förankring i Sveriges historia. Det inspirerade mig att själv ge mig ut på en skidtur som kommer att gå stapeln om några veckor. Att åka på skidresor är dock inte billiga så precis efter det att jag bokat resan så slog det mig att jag kanske spenderat lite för mycket. Hela situationen löste sig genom att jag blev tvungen att ta ett lån här för att betala min hyra. Så kan det gå ibland när man inte tänker till tillräckligt innan man slår till. Men att skidresa blir av är ju det viktigaste.

DownloadedFile-34

 

Kommentera