Historia

En blogg om mig och mitt stora intresse historia

Vad är genus för dig?

januari 25, 2016 | Comment

Hej allesammans!

Nu på senaste har det varit väldigt mycket i skolan. Det är ju i regel alltid det när man sätter igång igen efter en ledighet, men denna gången känns det som om det har varit lite väl mycket, faktiskt. Haft nästan två tentor i veckan, varje vecka så att nu får det lite lugnare är väldigt uppskattat. Jag önskar att det bara var historia jag läste om, men för att bli lärare så måste man ju läsa alla ämnen innan man fokuserar på de ämnena som man vill lära ut i. Nu har vi precis avklarat en intensiv kurs i matematik och ska nu gå över till genus. Det är faktiskt spännande, med genus. Dock tror jag att diskussionerna kommer bli livliga, då alla har lite egna sätt att tänka på genus. Genus är ju begreppet som används för att beskriva vad som påverkar och formar beteendet hos män och kvinnor. Hur tänker ni kring genus?

barn

Kommentera