Historia

En blogg om mig och mitt stora intresse historia

Världens äldsta kokbok

januari 12, 2017 | Comment

Nu är julen över och de berömda oxveckorna har börjat. Jag hade en härlig jul med många fina julklappar. jag fick en del kokböcker som jag är väldigt glad över. Det är något väldigt basalt med att laga mat och jag älskar det. Ätit har vi gjort i alla tider och det finns många historiska recept som fortfarande används.

Eftersom denna blogg har fokus på historia så ska jag inte lägga ut ett recept men däremot visa er en bild på världens äldsta kokbok. Fast det är egentligen ingen bok utan en lertavla där ett recept finns skrivet. Det är en sumeriskt dikt som påstås vara en gåva från gudarna till oss människor.
recept
Lertavlan är cirka 3 900 år gammal. Nu är ni säkert nyfikna på vad som står på receptet. Ni ska få en ledtråd. Det finns än idag. Fast vi äter det inte, utan vi dricker det. Det förklarar hur man brygger öl.

Kommentera